Een auto heeft zich woensdag in een kinderdagverblijf in de Amerikaanse stad Orlando geboord. Een jong persoon is hierbij overleden. Vijftien andere personen, voornamelijk kinderen, raakten bij het ongeluk gewond. 

Dat heeft de politie van Florida gezegd. Een auto ramde een andere auto, die vervolgens in het kinderdagverblijf tot stilstand kwam. 

De veroorzaker van de botsing is er na het ongeval vandoor gegaan. De politie is daarop een zoektocht gestart. Hierbij is later op de avond (Nederlandse tijd) in Winter Park, ten noorden van Orlando, een auto gevonden die voldoet aan het signalement, zo meldt persbureau AP.

Eén kind is overleden aan de verwondingen. De andere gewonden zijn met uiteenlopende verwondingen in vijf verschillende ziekenhuizen in de buurt opgenomen. Sommigen van hen zouden er zeer ernstig aan toe zijn. Ten tijde van het ongeluk waren ongeveer vijftig mensen in het kinderdagverblijf aanwezig.

Bekijk beelden van de schade:

Tragedie

Burgemeester Teresa Jacobs van Orange County, waar Orlando onder valt, noemde het ongeval in een reactie "een absolute ramp en tragedie", zo meldt CBS News.