Kris Kremers en Lisanne Froon, die vermist worden in Panama, hebben mogelijk op 1 april bij een restaurant ontbeten met twee onbekende jongemannen.

De Panamese politie wil graag weten wie die twee mannen zijn. De families van de twee Nederlandse vrouwen schreven dat woensdag op Facebook.

Volgens Ingrid Lommers, de eigenaresse van de taalschool waar de vrouwen lessen volgden, ontbeten ze die dag echter bij hun gastgezin. Dat liet zij weten op het internetforum Boquete Panama Guide.

Kris Kremers (21) uit Utrecht en Lisanne Froon (22) uit Amersfoort verdwenen op 1 april in de buurt van de plaats Boquete, in het westen van Panama. De dag erna werden ze als vermist opgegeven.

Speurders hebben in het oerwoud naar ze gezocht, maar tot nu toe tevergeefs. De ouders van Kremers en de broer en de vriend van Froon zijn naar Panama gegaan om naar de twee vrouwen te zoeken.

Plannen

Het is niet duidelijk wat de laatste plannen van de twee vrouwen waren. Volgens een lokale gids kwamen ze die ochtend niet opdagen bij een geboekte bergwandeling. Anderen zeggen dat zij die op eigen houtje maakten en niet zijn teruggekeerd.

Al hun spullen, op één rugzak na, lagen nog in hun kamer bij een pension. ''Hun jassen waren er nog, hun portemonnees en Kris' paspoort waren er nog, alleen het paspoort van Lisanne is er niet meer'', zei de eigenaresse van het pension.

Boquete is een relatief veilig oord