Testen op het bloed van een twaalfjarig meisje dat in Ghana is overleden, hebben uitgewezen dat zij niet is gestorven aan het ebola-virus. 

Dat heeft het Ghanese ministerie van Gezondheid bekendgemaakt, meldt Reuters.

Het meisje stierf, na symptomen die overeenkomen met het gevaarlijk ebola-virus. Dat bleek na onderzoek echter niet de doodsoorzaak te zijn. 

Door een recente uitbraak van ebola zijn in Guinee en Liberia al negentig mensen omgekomen. Ook in Mali is een verdacht geval gerapporteerd. 

Bloedmonsters van het meisje zijn in de Ghanese hoofdstad Accra onderzocht. "Het bloed is negatief getest op ebola of elk ander bekend virus", aldus minister Sherry Ayittey. "We willen graag de zorg wegnemen dat het ebola-virus is ontdekt in Ghana."

Ze voegde toe dat de controles op de grenzen met Togo, Burkina Faso en Ivoorkust zijn opgeschroefd sinds de uitbraak van ebola in Guinee.

Geen vaccin

Ebola is een zeldzame ziekte waar geen behandeling of vaccin voor is. De epidemieën zijn klein, maar ze veroorzaken paniek omdat de ziekte tot in 90 procent van de gevallen dodelijk is. De zieken kunnen veel bloed verliezen, ook via hun neus en hun urine.

Artsen zonder Grenzen heeft gewaarschuwd voor een ebola-epidemie van ongekende omvang.

Zes dingen die u moet weten over ebola