In het noorden van Nigeria zijn zondag zo'n dertig mensen omgekomen door een aanslag van de zogeheten Fulani-stam. Een aantal anderen raakte gewond.

Dat heeft de politie van Nigeria laten weten.

De aanval in Galadima vond plaats tijdens een bijeenkomst van lokale leiders en veiligheidskrachten, waarin ze acties tegen overvallers en veedieven bespraken.

Fulani-herders en boeren van andere etnische groepen liggen regelmatig met elkaar overhoop in Nigeria. Onderwerp van discussie is zowel hun grond als hun geloof, weet de BBCBij een soortgelijke aanslag in een dorp in het midden van het land kwamen vorige maand zeker honderd inwoners om.

Soortgelijke aanslag

De islamistische terreurgroep Boko Haram viel zaterdag het afgelegen stadje Buni Gari aan en doodde daarbij zeventien mensen, zo werd zondag duidelijk. Vijf slachtoffers waren tijdens de aanslag aan het bidden in de moskee.

Boko Haram wil dat de een strenge islamitische wetgeving (sharia) in het noorden van Nigeria gaat gelden. Zij zien niet alleen christenen, overheidsfunctionarissen en ordetroepen als hun doelwit, maar hebben het tegenwoordig ook op gematigdere moslims en zelfs kinderen gemunt.

De aanvallen van dit weekend stonden los van elkaar: Boko Haram en Fulani hebben niets met elkaar te maken.