De Australische overheid, die de zoektocht naar het vermiste Maleisische vliegtuig leidt, heeft bevestigd dat er een signaal is opgevangen dat mogelijk uit de black box van het toestel komt. 

Chinese media meldden eerder op de dag al dat een Chinees vaartuig dat helpt met zoeken een signaal heeft opgepikt.

Het is nog onduidelijk of het signaal daadwerkelijk van vlucht MH 370 komt, maar het geluid dat is opgevangen komt overeen met de frequenties van de zwarte doos, zo laat fabrikant Honeywell Aerospace weten. Er zijn volgens reddingsexpert William Waldock geen natuurlijke bronnen van dergelijke geluiden in de oceaan. Het zou wel een onderzeeër kunnen zijn.​

Angus Houston, het hoofd van het Australische zoekteam, zegt eveneens dat het signaal in het zuiden van de Indische Oceaan van het verdwenen vliegtuig kan zijn. Hij voegde er wel aan toe dat er nog geen concrete aanwijzingen voor zijn dat dat ook daadwerkelijk zo is.

Het signaal werd waargenomen op ongeveer 25 graden zuiderbreedte en 101 graden oosterlengte. Een speciale detector aan boord van het schip, de Haixun 01, ontdekte een signaal van 37,5 kilohertz.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig