Bij de Duitse plaats Dillingen zijn de resten gevonden van een Amerikaans vliegtuig dat daar zeventig jaar geleden in de Tweede Wereldoorlog uit de lucht werd geschoten en neerstortte. 

Volgens betrokkenen bij de zoektocht naar het toestel worden steeds meer wrakstukken ontdekt en staan er ook serienummers op, zo lieten zij zaterdag weten.

Het toestel met piloot James Newman werd op 20 november 1944 neergehaald en boorde zich in de grond in de buurt van de rivier de Saar die langs Dillingen in de deelstaat Saarland loopt.

De piloot stond sindsdien als vermist te boek. De zoektocht naar het toestel staat onder leiding van een Amerikaans team.

De speurtocht naar het jachtvliegtuig kwam in 2000 op initiatief van het Amerikaanse leger op gang. Vermoed werd dat de Thunderbolt in een na de oorlog ontstaan meer lag.

Aan de hand van verklaringen van getuigen kon de vermoedelijke plek van het toestel steeds beter in kaart worden gebracht. De zoektocht kreeg een belangrijke impuls toen een lid van een speciale zoekorganisatie in Duitsland onlangs een groter wrakstuk ontdekte aan de rand van het meer.