Noord-Korea heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd dat het land gevaar loopt als het Pyongyang het recht op het testen van ballistische raketten blijft ontzeggen.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vrijdag bekendgemaakt.

De Noord-Koreaanse staatskrant Rodong Sinmun noemde de raketlanceringen defensieve militaire oefeningen, die een reactie zijn op het vijandige beleid van de VS tegenover Pyongyang en de Amerikaanse plannen voor een nucleaire oorlog tegen Noord-Korea.

Ook beschuldigde het communistische land Washington ervan samen met Zuid-Korea een invasie voor te bereiden onder de dekmantel van militaire trainingen.

"De Verenigde Staten kunnen zelf in gevaar komen als zij onze militaire veiligheidsmaatregelen blijven afkeuren", meldde het artikel. Wat voor gevaar de VS zouden kunnen lopen, werd niet verder toegelicht. Wel beloofde Noord-Korea door te gaan met zijn defensiebeleid zolang de Amerikaanse vijandelijke opstelling in de regio voortduurt.

Vorige maand testte Noord-Korea twee middellangeafstandsraketten. Hiermee schond het enkele verdragen van de Verenigde Naties. De VN-Veiligheidsraad veroordeelde de lanceringen vorige maand.

Dossier Noord-Korea