Het werk aan een WK-stadion in de Braziliaanse stad São Paulo is maandag deels neergelegd, nadat een bouwvakker was omgekomen door een val van acht meter hoogte.

In het stadion werden tijdelijke tribunes neergezet voor de toeschouwers die op 12 juni de openingswedstrijd van het toernooi komen bekijken.

Het dodelijk ongeval had drie dagen geleden plaats. Het ministerie van Arbeid heeft de werkzaamheden in de noordelijke en zuidelijke sectoren van het stadion opgeschort.

In november vonden al twee werkers de dood toen een bouwkraan bij het stadion, de Corinthians Arena, neerstortte. Dat leidde tot vertraging in de bouwwerkzaamheden.

Deadline

Die vertraging heeft ervoor gezorgd dat het bouwwerk niet op de deadline van 31 december kon worden overgedragen aan de voetbalbond FIFA.

Een nieuwe deadline, 15 april, is toen vastgesteld. Er moet echter nog veel gebeuren aan het stadion. Zo zijn de zakelijke ruimtes en mediaruimtes nog niet af. Ook moeten er nog televisieschermen worden opgehangen.

In het stadion worden naast de openingswedstrijd tussen gastland Brazilië en Kroatië nog drie groepsduels gespeeld. Ook wordt er een achtste finale en een halve finale afgewerkt.