Bij de zoektocht naar de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines wordt voor het eerst gebruik gemaakt van een apparaat dat signalen van de zwarte dozen kan oppikken. 

Een marineschip met het geavanceerde apparaat vertrekt zondag vanuit Australië naar het zoekgebied in de Indische Oceaan, 1850 kilometer ten westen van de stad Perth.

Of het inzetten van de signaalontvanger succes oplevert is nog maar de vraag, omdat het bereik slechts een kilometer bedraagt en het schip langzaam moet varen om de kwaliteiten optimaal te benutten. De tijd dringt, aangezien de zwarte dozen naar verwachting nog een week signalen uitzenden.

De nieuwste etappe in de zoektocht begon zondag met een teleurstelling; materiaal dat zaterdag uit zee was geplukt bleek niet afkomstig van de Boeing 777. Er zijn dus nog altijd geen brokstukken van het toestel gevonden.

De plek van de zoekactie werd aangepast omdat het toestel waarschijnlijk sneller heeft gevlogen dan eerder gedacht en daardoor eerder door zijn brandstof heen was.

De Boeing raakte vermist op 8 maart met 239 mensen aan boord, onder wie een Nederlandse vrouw.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig