Zeker vier Talibanstrijders zijn zaterdag doodgeschoten nadat zij een aanval hadden uitgevoerd op het hoofdkwartier van de Afghaanse kiescommissie in de hoofdstad Kabul.

Dat meldt de BBC.

De vier aanvallers vielen gehuld in boerka's het nabijgelegen gebouw binnen. Vanuit het pand schoten ze op de gebouw van de kiescommissie. Ook zouden er explosies te horen zijn geweest. Een van de opslagplaatsen op het terrein van de kiescommissie vloog volgens getuigen in brand.

Het terrein van de kiescommissie ligt ten zuiden van het centrum van Kabul, niet ver van het vliegveld van de hoofdstad. Dat werd volgens mediaberichten tijdelijk gesloten.

De kiescommissie was dinsdag ook al het doelwit van een aanval. Zeker vijf militanten en twee agenten kwamen toen om het leven.

Afghanistan kiest volgende week een nieuwe president. De leiders van de opstandige Taliban hebben hun strijders opdracht gegeven "de schijnverkiezingen met alle macht te verstoren".

Kabul was lange tijd relatief rustig. Maar de afgelopen tijd is de Afghaanse hoofdstad het toneel van de ene na de andere aanval. Zo werd vrijdag een pension met buitenlandse gasten aangevallen. Vorige week was het luxueuze hotel Serena het doelwit. Ook daar komen veel buitenlanders. Er vielen negen doden.