Een 33-jarige Fransman verdwijnt dertien jaar achter de tralies voor een serie verkrachtingen en aanrandingen van minderjarigen op campings in de Ardèche.

Sébastien Dutheil werd in augustus 2012 opgepakt. Zijn DNA werd aangetroffen op het ondergoed van een Nederlands meisje (12). Zij was twee weken daarvoor verkracht.

De Fransman stond terecht voor twee verkrachtingen en negen aanrandingen en pogingen tot seksuele agressie. De slachtoffers waren tussen de 6 en 17 jaar oud, schrijft Le Parisien vrijdag. Hij overviel de meisjes 's nachts.

Dutheil heeft bekend. Hij onthulde zelfs enkele gevallen waarvan de onderzoekers niet op de hoogte waren. Hij pleegde de seksuele misdrijven tussen 2010 en 2012.

Goed gedrag

De zaak kwam destijds veelvuldig in de media, mede doordat meerdere slachtoffers uit het buitenland kwamen. Behalve een Nederlandse, waren ook een Duitse en een Belgische door de man lastiggevallen.

Dutheil kan bij goed gedrag op vrije voeten komen als hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Hij was in 2000 ook al veroordeeld voor seksuele agressie.