Strijders van de Taliban die vrijdag een pension met buitenlanders in Kabul innamen, zijn door de veiligheidstroepen gedood.

Bij de gijzeling en bestorming is ook een Afghaans kind om het leven gekomen en een ander raakte gewond. Er zijn geen buitenlanders omgekomen, meldden de autoriteiten.

Volgens ooggetuigen slaagden meer dan tien buitenlanders, inclusief kinderen, uit het pand te ontkomen toen de Taliban er binnendrongen.

De politie berichtte dat drie Amerikanen, een Maleisiër, een Peruviaan en iemand uit waarschijnlijk Afrika in het pension waren toen de Taliban het overnamen.

Ontploffing

Hun aanval begon met de ontploffing van een autobom voor de deur. Die zou zijn veroorzaakt door een terrorist, die daarbij omkwam. De Taliban eisten meteen de verantwoordelijkheid op. 

Ze zeiden een pension en een kerk in Kabul te hebben aangevallen. Over een aanval op een kerk is echter niets bekend. Donderdag 21 maart vielen jonge Talibanstrijders een vijfsterrenhotel in Kabul aan. Daarbij vielen negen doden.

Zaterdag 5 april zijn er presidentsverkiezingen in Afghanistan. De Afghanen kiezen dan hun tweede president sinds de val van het schrikbewind van de Taliban. Dat duurde van halverwege de jaren 90 tot de Amerikaanse invasie eind 2001.