Opnieuw zijn er brokstukken gevonden die mogelijk toebehoren aan de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.  Een Nieuw-Zeelands vliegtuig zag "objecten" in een nieuw zoekgebied.

Dat meldt de BBC.

Het zoekgebied werd eerder 1.100 kilometer naar het noordoosten verplaatst, nadat uit nieuwe satellietgegevens zou zijn gebleken dat het vliegtuig sneller vloog dan eerder was berekend. Vlucht MH 370 zou daarom eerder door de brandstofvoorraad zijn geraakt. 

Het nieuwe gebied waar gezocht wordt, bevindt zich 1.850 kilometer ten westen van Perth.

De zoektocht begon vrijdagochtend al bij het vliegveld in Perth, waar het Chinese vliegtuig Ilyushin IL-76 2500 kilometer richting het zuidwesten vertrok naar het gebied waar mogelijk wrakstukken waren gesignaleerd.

Bewijs

Malaysia Airlines stelde maandagmiddag dat ze onomstotelijk bewijs had dat de vermiste vlucht MH 370 in de Indische Oceaan is gestort en dat niemand de ramp heeft overleefd.

Vlucht MH 370 raakte op 8 maart van de radar, onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Dagen later werd geconstateerd dat het vliegtuig, met 239 mensen aan boord, bewust van de geplande route was afgeweken.

Zwarte dozen

De zoektocht naar de zwarte dozen van de vermiste Boeing 777 is een race tegen de klok: de zwarte dozen blijven naar verwachting tot 7 april hun signalen uitzenden. Daarna zijn de batterijen leeg en wordt de zoektocht een stuk moeilijker. 

Australische autoriteiten wachten in Perth op een schip van de Australische defensie, dat apparatuur aan boord heeft dat het signaal van de zwarte dozen op kan pikken.

Als dat schip de haven van Perth heeft verlaten, duurt het nog enkele dagen voordat het marinevaartuig in het zoekgebied zal arriveren.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig