In de Indische Oceaan zijn opnieuw veel mogelijke brokstukken gesignaleerd.

Dat meldt persbureau AFP. Op Thaise satellietbeelden zouden driehonderd 'drijvende objecten' zijn gezien. 

De objecten zouden in lengte variëren van twee tot vijftien meter en tweehonderd kilometer ten zuidwesten van het zoekgebied zijn gezien.

Woensdag maakte de Maleisische minister van Transport, Hishammuddin Hoessein, bekend dat op Franse satellietbeelden 122 mogelijk brokstukken van de vermiste vlucht MH 370 waren gezien. 

Stilgelegd

De zoektocht naar de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan is gedeeltelijk stilgelegd wegens het slechte weer. Dat meldt de Australische maritieme veiligheidsautoriteit (AMSA) donderdag via Twitter

Alle vliegtuigen die donderdagochtend (lokale tijd) waren vertrokken naar het gebied waar mogelijk wrakstukken zijn gesignaleerd, keren terug naar de Australische stad Perth. 

Vijf schepen blijven wel bij het zoekgebied. De bemanning probeert te zoeken naar de wrakstukken ondanks dat ze gehinderd kunnen worden door de ruwe zee, laat een woordvoerder van de Australische dienst voor maritieme veiligheid AMSA weten.

Piloten kunnen tijdens hun zoektocht te maken krijgen met hevige turbulentie en nauwelijks zicht.

Bewijs

Malaysia Airlines stelde maandag dat er onomstotelijk bewijs is dat de vermiste Boeing 777 in de Indische Oceaan is gestort en dat niemand de ramp heeft overleefd.

De Boeing 777 raakte op 8 maart van de radar, onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Dagen later werd geconstateerd dat het vliegtuig, met 239 mensen aan boord, bewust van de geplande route was afgeweken.

Meer dan 25 landen werden betrokken bij de zoektocht. Vliegtuigen, boten en internationale radarsystemen werden ingezet om de Boeing te traceren.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig