De uitlevering van de Nederlanders Marco van der P. en Enise B., die door de Duitse politie werden opgepakt, laat mogelijk nog weken op zich wachten.

Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in het Duitse Hamm woensdag laten weten. De twee, die sinds 26 februari vastzitten, willen niet meewerken aan een snelle overleveringsprocedure.

De gewone procedure duurt enkele weken en verloopt volgens de zegsman van de Duitse rechtbank normaal. Volgens hem kan het nog drie tot vier weken duren voor de twee, die na een grootscheepse zoektocht werden opgepakt in het Ruhrgebied, terug naar Nederland gaan.

Ontvoering

Het gangsterstel wordt verdacht van gewapende overvallen, ontvoering, mishandeling en gijzeling. De twee zitten overigens niet bij elkaar vast. Van der P. zit volgens de woordvoerder in een cel in Wuppertal, terwijl B. in een vrouwengevangenis in Keulen is ondergebracht.

De politie maakte de identiteit van het duo bekend na een reeks van gewelddadige overvallen in Nederland. Tijdens de daarop volgende klopjacht gijzelde het stel een gezin en ontvoerde de vader.

De man werd later in de Duitse grensstad Ahaus weer vrijgelaten.

Overzicht van route gevaarlijk duo