Twee verslaggevers van nieuwszender CNN zijn dinsdag opgepakt na een aantal mislukte pogingen het nieuwe World Trade Center (WTC) in New York binnen te dringen. 

Het duo wilde vermoedelijk bewijzen dat de beveiliging van het terrein niet deugde. Dat mislukte.

De journalisten probeerden in de voetsporen te treden van een 16-jarige jongen. Het lukte de tiener onlangs wel het terrein op te sluipen.

Hij bracht de beveiliging daarmee ernstig in verlegenheid. ''Hij was verstandig genoeg om het om 4 uur 's ochtends te proberen'', merkte een politiewoordvoerder droogjes op.

De CNN-medewerkers gingen iets minder sluw te werk. Ze probeerden zich kort na lunchtijd langs de hoofdingang te kletsen, maar die poging faalde. Volgens de politie had een van de journalisten een camera bevestigd aan zijn hoofd.

Hek

Een van de mannen probeerde daarop tot twee keer toe tevergeefs over het hek te klauteren. Toen ook dat mislukte, volgde enkele minuten later een poging een elektronische toegangspoort te forceren.

De politie kon niet lachen om het geblunder en sloeg de journalisten in de boeien. ,,Dit is een verspilling van de kostbare tijd en energie van de politie'', klaagde de woordvoerder. CNN ontkent in een reactie dat de verslaggevers was gevraagd het terrein binnen te dringen.