Nog 108 mensen staan op een lijst van vermiste, of niet getraceerde personen, na de aardverschuiving in de Amerikaanse staat Washington. 

Reddingswerkers hebben tot nog toe acht doden onder het puin gevonden, nadat een modderstroom afgelopen weekend huizen wegvaagde en bedolf. 

Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen. Aanvankelijk werd gesteld dat achttien mensen werden vermist.

De zoektocht naar slachtoffers is ook niet zonder gevaren. Diverse reddingswerkers kwamen diep vast te zitten in de modder en moesten zelf door collega's worden gered. Tussen zonsondergang en zonsopgang lag de zoekactie stil.

Regen

De aardverschuiving werd waarschijnlijk veroorzaakt door hevige regen, die het grondwater deed stijgen. De aardmassa bedolf een straat en blokkeerde een rivier, die daardoor dreigde te overstromen.

Bewoners die niet direct getroffen werden, moesten daarom ook hun huis uit. Inmiddels lijkt het gevaar op een overstroming grotendeels geweken.

Op sommige plekken is de hoop van puin, modder, stenen en ontwortelde bomen zo'n vijf meter. In het getroffen gebied, Snohomish County, is de noodtoestand afgekondigd.

Bekijk beelden: