De naasten van passagiers van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines zijn maandag opgeroepen om een spoedbijeenkomst bij te wonen. Chinese media stellen dat de families naar Australië worden overgevlogen.

Dat meldt Sky News

De Maleisische premier Najib Razak geeft maandagmiddag (Nederlandse tijd) na de spoedbijeenkomst met de naasten een persconferentie. 

Al zeventien dagen wordt tevergeefs gezocht naar het vliegtuig van Malaysia Airlines. Vlucht MH 370 raakte op 8 maart van de radar, onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. 

Dagen later werd geconstateerd dat het vliegtuig, met 239 mensen aan boord, bewust van de geplande route was afgeweken. Meer dan 25 landen zijn betrokken bij de zoektocht. Vliegtuigen, boten en internationale radarsystemen worden gebruikt om de Boeing 777 te traceren. 

Zoekgebied

Aanvankelijk werd gezocht in de Straat van Malakka, maar het zoekgebied is elke dag met honderden vierkante kilometers uitgebreid. Uiteindelijk werd vastgesteld dat het vliegtuig mogelijk in de Indische Oceaan gezocht moet worden, duizenden kilometers ten zuidwesten van de Australische kuststad Perth. 

Verschillende malen werd aangekondigd dat mogelijke brokstukken vanuit de lucht of op de radar waren gezien, maar steeds bleken de objecten vervolgens niet terug te vinden. 

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig