Reddingswerkers hebben tot nog toe veertien doden onder het puin gevonden, nadat een modderstroom afgelopen weekend huizen wegvaagde en bedolf in de Amerikaanse staat Washington.

Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen. Er werden maandag nog ongeveer 108 mensen vermist, meldden de autoriteiten.

De zoektocht naar slachtoffers is ook niet zonder gevaren. Diverse reddingswerkers kwamen diep vast te zitten in de modder en moesten zelf door collega's worden gered. Tussen zonsondergang en zonsopgang lag de zoekactie stil.

De aardverschuiving werd waarschijnlijk veroorzaakt door hevige regen, die het grondwater deed stijgen. De aardmassa bedolf een straat en blokkeerde een rivier, die daardoor dreigde te overstromen.

Bewoners die niet direct getroffen werden moesten daarom ook hun huis uit. Inmiddels lijkt het gevaar op een overstroming grotendeels geweken.

Op sommige plekken is de hoop van puin, modder, stenen en ontwortelde bomen zo'n 5 meter. In het getroffen gebied, Snohomish County, is de noodtoestand afgekondigd.

Bekijk beelden: