Een Chinees vliegtuig heeft mogelijke wrakstukken van de sinds 8 maart vermiste Maleisische Boeing 777 gevonden in het zuiden van de Indische Oceaan.

Dat meldt staatspersbureau Xinhua News.

De voorwerpen, twee grote en verschillende kleinere, werden gezien in een gebied waar ook door een Franse satelliet een drijvend voorwerp was waargenomen.

De bemanning van het de Chinese vliegtuig heeft de coördinaten doorgegeven aan het Australische commandocentrum dat de zoekactie naar het verdwenen lijnvliegtuig leidt en aan een Chinese ijsbreker die naar het gebied onderweg is. 

In het zoekgebied, zo'n 2.500 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth, wordt regen verwacht, wat het zicht beperkt. Vliegtuigen doen er vier uur over om het gebied te bereiken, zodat er niet veel tijd over is om daadwerkelijk naar sporen van de verdwenen Boeing te kunnen zoeken. 

De Amerikaanse marine stuurt ondertussen een apparaat naar het gebied waarmee zwarte dozen van vliegtuigen kunnen worden gelokaliseerd.

Het apparaat kan nog signalen van zwarte dozen opvangen die verzonden worden op een diepte van 6.100 meter. De zwarte dozen kunnen deze signalen maar een beperkte tijd doorgeven omdat de batterijen op een gegeven moment uitgeput zijn. 

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig