Bij protesten tegen de Venezolaanse regering zijn dit weekend opnieuw doden gevallen. Zeker drie mensen kwamen om het leven, meldden getuigen en lokale media.

De laatste slachtoffers van de onrust vielen op verscheidene plaatsen in het land.

In de stad Mérida werden zaterdag gewapende actievoerders belaagd door gewapende mannen op motoren. Hierbij werd veel geschoten. Vier mensen liepen schotwonden op, een vijfde overleed in het ziekenhuis.

Ook in de stad San Cristóbal was het onrustig. Bij een confrontatie tussen anti-regeringsbetogers en gewapende mannen, werd een 31-jarige buschauffeur doodgeschoten. De man had naar verluidt niets met de protesten te maken.

Een 26-jarige actievoerder overleed zaterdag in het ziekenhuis. De man was neergeschoten toen hij demonstreerde bij een barricade in Valencia. Een motorrijder probeerde te passeren en opende het vuur toen de demonstranten dat niet toestonden.

Bekijk beelden:

Propaganda

De protesten tegen de regering begonnen in februari en het einde lijkt nog niet in zicht te zijn. De oppositie heeft herhaaldelijk geweigerd te gaan praten met president Nicolas Maduro. Volgens de actievoerders zou overleg weinig meer zijn dan een propagandamoment voor de machtshebbers.

De president ziet de weigering om te praten op zijn beurt als een teken dat de oppositie niet uit is op dialoog, maar de macht wil grijpen in het land. Maduro dreigde onlangs nog met een militaire actie tegen demonstranten.

De anti-regeringsbetogers zijn onder meer verbolgen over de hoge prijzen en tekorten aan basisbehoeften. Maduro is erfgenaam van de in 2013 overleden linkse populist Hugo Chávez die het olierijke land vanaf 1999 had geregeerd.