Bij de aanval van donderdagavond op een hotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn negen mensen, waaronder een Afghaanse journalist en zijn gezin, om het leven gekomen. 

De verslaggever werkte voor het Franse persbureau AFP. Hij werd samen met zijn echtgenote en twee van zijn drie kinderen doodgeschoten. Dat liet de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) vrijdag weten.

In totaal zijn negen mensen omgekomen door de aanval van Talibanstrijders, onder wie vier buitenlanders; een Canadees, een Indiër, een Nieuw-Zeelander en een Pakistaan.

Een groep van vier opende met vuurwapens de aanval op het luxehotel Serena. Zij zijn door de Afghaanse veiligheidstroepen doodgeschoten.

Vuurgevecht

In het vijfsterrenhotel in het centrum van de stad verblijven vaak vertegenwoordigers van internationale organisaties, onder meer van de Verenigde Naties. Ook donderdag verbleven er veel buitenlandse delegaties in verband met de komende verkiezingen in april.

De aanvallers wisten het hotel begin donderdagavond (plaatselijke tijd) binnen te sluipen. Ze verstopten zich ongeveer drie uur en vielen daarna het restaurant van het hotel binnen waar ze om zich heen begonnen te schieten. Daarna ontstond een vuurgevecht met de Afghaanse veiligheidstroepen die de aanvallers doodschoten.

De tieners hadden gezegd dat ze gasten waren voor een speciaal diner dat was georganiseerd ter gelegenheid van Noroez, het Perzische Nieuwjaarsfeest. Ze hadden pistolen in hun sokken verstopt.