Het Britse politieteam dat zich bezighoudt met de verdwijning van de Britse Madeleine McCann zoekt naar een "indringer" die vijf meisjes in Portugal zou hebben misbruikt in de periode van 2004 tot 2006. 

Dat meldt de BBC.

Volgens politieonderzoekers zou de gezochte persoon in de genoemde periode meerdere malen hebben ingebroken in vakantiehuizen van Britse gezinnen in het westen van de Algarve. Vervolgens zou hij de meisjes, in de leeftijd van zeven tot tien jaar, in hun bed hebben misbruikt. 

Hoofdonderzoeker Andy Redwood benadrukte dat de man nooit is aangeklaagd. Uitgezocht moet worden of zijn overtredingen gelinkt zijn aan de verdwijning van McCann. 

De Portugese politie heropende het onderzoek naar de vermissing van McCann in oktober, omdat er "nieuwe bewijzen" zouden zijn.

Vakantiehuis

In 2007 verdween de destijds driejarige Madeleine uit een vakantiehuis in de Portugese Algarve. De ouders van McCann lieten hun dochter samen met haar broertje en zusje achter in het appartement, toen ze met vrienden gingen dineren in een nabijgelegen restaurant.

Om 21.00 uur waren de drie kinderen nog in het appartement. Een uur later was Madeleine verdwenen.