Geruchten dat het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines zou zijn gezien bij de Malediven, kloppen niet. 

Dat heeft de Maleisische minister van Transport, Hishamuddin Hoessein, woensdag gezegd. Dinsdag claimde een lokale krant op de Malediven dat bewoners van de eilandengroep een groot vliegtuig laag over zagen vliegen. 

Ondertussen is volgens Maleisische autoriteiten uit data van de vluchtsimulator van de piloot van vlucht MH 370, de 53-jarige Zaharie Ahmad Shah, gebleken dat bepaalde informatie recentelijk is verwijderd. Experts proberen die informatie terug te krijgen. 

Minister Hoessein benadrukte in de dagelijkse persconferentie opnieuw dat de piloten en de bemanning onschuldig blijven tot het tegendeel is bewezen.

Buiten de perszaal ontstond woensdag een opstootje onder woedende naasten van de passagiers: zij zijn al dagenlang van mening dat de Maleisische autoriteiten falen in de informatieverstrekking. 

Bekijk beelden van het opstootje:

Zuiden

Het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines moet gezocht worden in het zuidelijke deel van de Indische Oceaan. Dat heeft een bron dichtbij de autoriteiten die op zoek zijn naar de Boeing 777 aan persbureau Reuters laten weten.

"Op dit moment gaan we er van uit dat het vliegtuig naar het zuiden vloog en wel naar het meest zuidelijke gedeelte van de corridor waarin gezocht werd", zegt de bron die anoniem wil blijven. 

De indicatie is gebaseerd op het uitblijven van enig spoor na zoektochten in het noordelijke deel van de corridor waarin gezocht wordt.

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig