Een menigte van ongeveer tweehonderd moslims heeft zondag in Larkana in de zuidelijke Pakistaanse provincie Sindh een gemeenschapscentrum van hindoes in brand gestoken.

De brandstichters waren woedend omdat iemand had gemeld dat hij verbrande pagina's uit de Koran in een vuilnisbak bij de woning van een hindoe had gezien, aldus een politiewoordvoerder.

Woede-uitbarstingen naar aanleiding van beweerde gevallen van ontheiliging van de Koran of godslastering komen in Pakistan vaker voor. Een omstreden Pakistaanse wet stelt op godslastering de doodstraf, maar het komt soms voor dat mensen het recht in eigen hand nemen.

De beschuldigingen zijn vaak gericht tegen leden van religieuze minderheden. Soennitische moslims vormen het overgrote deel van de bevolking in Pakistan.

Meegenomen

De man die beschuldigd werd van Koranverbranding en zijn gezin zijn door de politie meegenomen om hen te beschermen tegen de woede van hun buren.

Volgens de politie had de hindoe de woning gehuurd van een moslimgezin en had hij die opgeruimd voor hij die betrok. Wellicht had hij het heilige boek verbrand zonder te beseffen waar het om ging.

Traangas

Groepen moslims vielen ook eigendommen van hindoes aan in enkele plaatsen in de omgeving. Ze probeerden een tempel en winkels van hindoes in brand te steken. De politie zette traangas in en loste waarschuwingsschoten om hen te verspreiden.

Vanuit de menigte werd ook geschoten. Volgens de politie raakten daardoor twee burgers en een agent gewond.