De Venezolaanse president Nicolas Maduro waarschuwde zaterdag veiligheidstroepen in te zetten als de betogers in de hoofdstad Caracas hun verzet niet staken. 

Dat meldt persbureau Reuters zaterdagavond. 

Maduro verwachtte van de anti-regeringsbetogers dat zij Plaza Altamira, hun verzamelplek, zouden verlaten.

"Ik geef de moordenaars slechts een paar uur", aldus de president. "Als ze zich niet terugtrekken, laat ik de straten schoonvegen door de veiligheidstroepen."

Geen boodschap

De meeste betogers in de wijk Chacao keerden daarop terug naar huis. De meeste straten waren zaterdag rond 20.00 uur (lokale tijd) stil en leeg. Enkele betogers zoeken de confrontatie met de politie op door te gooien met flessen en molotovcocktails.

Eerder leken de betogers geen boodschap te hebben aan de dreiging van Maduro. In Chacao schoot de politie met plastic kogels en traangas om honderden demonstranten uit elkaar te drijven. Betogers zeiden niet bang te zijn. Ze gooiden molotovcocktails en zetten barricades in brand.

Onrustig

Het is al weken onrustig in de straten van onder meer de hoofdstad Caracas. Demonstranten gaan sinds 12 februari de straten op om te protesteren tegen de zittende regering. Zij eisen het vertrek van de president. De protesten hebben aan zeker 28 mensen het leven geëist.

Achtergrond: Oppositie Venezuela wil vertrek regering