Ruim tweehonderd mensen zijn door de politie gered uit een illegaal kamp in Thailand, waarvan wordt gedacht dat het een opvangplek was voor slachtoffers van mensenhandel.

Dat meldt persbureau Reuters

Onder de mensen waren zo'n honderd jonge kinderen. De Thaise politie meldt dat het vermoedelijk gaat om een groep Oeigoeren, een Turks volk afkomstig uit de Chinese regio Xinjiang. De Oeigoeren waren bijeen gebracht in een illegaal kamp in het zuiden van Thailand.

De redding is volgens Reuters het bewijs dat er al een lange tijd een goed geolied netwerk van mensenhandelaren bestaat in het zuiden van Thailand dat grote aantallen mensen weet te vervoeren. "De handelaren vergroten hun gebied", aldus politiegeneraal Thatchai Pitaneelaboot.

Eerder ontdekten Thaise autoriteien al zo'n 636 mensen in soortgelijke kampen in het zuiden van het land. Een groot deel van hen kwam uit Bangladesh. In december werd, eveneens in Thailand, een grote groep Rohingya uit Myanmar gegijzeld. Ze werden pas vrijgelaten als familieleden losgeld zouden betalen.