Een groep mensen is vrijdag in de Chinese stad Changsha, de hoofdstad van de zuidelijke provincie Hunan, burgers te lijf gegaan met messen. Volgens de autoriteiten ging het om een 'buurtruzie'.

Volgens het Chinese Xinhua is er bij de steekpartij zeker één dode gevallen. Op Twitter verschijnen mondjesmaat foto's van de straten van Changsha, waar lichamen op de grond liggen. Het is nog niet duidelijk hoeveel doden en gewonden er daadwerkelijk zijn gevallen. De Chinese staatsradio spreekt van drie doden.

Het zou gaan om een groep van vijf aanvallers, waarvan één aanvaller dood zou is geschoten door de Chinese politie en één is gearresteerd. Drie aanvallers zouden op de vlucht zijn geslagen. 

Volgens de gouverneur van de provincie Hunan gaat het niet om een terreurdaad. De daders zouden eigenaar zijn van een naanbroodwinkel en het met omwonenden aan de stok hebben gekregen. Dat schrijft de South China Morning Post

Kunming

De steekpartij in Changsha van vrijdagochtend deed direct denken aan de massale steekpartij van twee weken geleden op het treinstation van de Chinese stad Kunming. Daarbij vielen 34 doden en raakten zeker 130 mensen gewond. 

In het zwart geklede mensen met lange messen doodden in Kunming 29 voorbijgangers. Daarnaast raakte een agent gewond die daar later aan bezweek. De politie op haar beurt doodde vier aanvallers.

De autoriteiten houden separatistische Oeigoeren verantwoordelijk voor deze aanslag.

Locatie Changsha in China: