De Israëlische strijdkrachten ontkennen dat er donderdag een staakt-het-vuren in acht is genomen. Donderdagavond zouden opnieuw raketten zijn afgeschoten vanuit de Gazastrook op Israël. 

Woensdag kwamen zeker zestig raketten uit de Gazastrook op Israëlische bodem terecht. Het was de grootste raketaanval sinds 2012. 

Militanten in de Palestijnse Gazastrook kondigden na de rakettenregen en een militaire reactie van Israël aan dat zij een staakt-het-vuren in acht hadden genomen. Egypte zou hebben bemiddeld. Israël claimt dat sinds de verklaringen van de Palestijnse militanten zeker vier raketten op Israëlisch grondgebied zijn geland. 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet woensdag na de rakettenregen meteen weten dat Israël "zeer krachtig" zou reageren.

Duidelijke taal

Ook bij besprekingen met de Britse premier David Cameron sprak Netanyahu duidelijke taal: "Ons beleid in het Zuiden is helder. We raken diegenen die ons proberen te raken, en we reageren met kracht op elke aanval". 

"De terroristische groeperingen in Gaza moeten begrijpen dat ze te maken hebben met een vastberaden regering en een zeer sterk leger", aldus Netanyahu.