De protesten tegen de regering in Venezuela hebben opnieuw levens geëist. Drie mensen kwamen woensdag (lokale tijd) om in de stad Valencia in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. 

Ook raakten tientallen mensen gewond.

Een van de doden is een 42-jarige man die zijn huis aan het schilderen was toen hij door zijn hoofd werd geschoten. Voorstanders van de regering reden op motoren voorbij en openden het vuur, meldt de BBC. Ook een 20-jarige student werd het slachtoffer van de aanhangers van de overheid.

Bij botsingen verderop in de stad kwam een agent van de Nationale Garde om het leven. Volgens de regering is hij vermoord door ''criminele terroristen".

Caracas

Ook in de Venezolaanse hoofdstad Caracas was het wederom onrustig. Demonstranten trokken door de straten en gooiden met stenen en benzinebommen naar de politie. Die zette daarop traangas en waterkanonnen in. Tientallen mensen raakten gewond.

De afgelopen tijd zijn zeker 24 mensen omgekomen tijdens de protesten. Die begonnen precies een maand geleden op 12 februari. Demonstranten eisen het aftreden van president Nicolas Maduro, de opvolger van Hugo Chávez.

Achtergrond: Oppositie Venezuela wil vertrek regering