Het blijft onduidelijk wat op militaire radars is waargenomen sinds vlucht MH 370 boven de Zuid-Chinese Zee van de radar verdween. De verwarring daarover groeit alleen maar.

Het Maleisische vliegtuig zou zaterdagnacht mogelijk rond 2.15 uur gezien zijn op 320 kilometer ten noordwesten van Penang. Dat meldt The Guardian woensdag op basis van verklaringen van de Maleisische luchtmacht.

Het hoofd van de luchtmacht stelt dat het toestel mogelijk richting de Andamanse Zee is gevlogen, in het gebied ten zuiden van het Thaise vakantie-eiland Phuket.

India helpt inmiddels ook met zoeken naar het toestel van Malaysia Airways, dat onderweg was van Kuala Lumpur naar Peking.

Speculatie

De locatie van het vliegtuig is sinds het verdwijnen onderwerp van speculatie. In totaal beslaat het zoekgebied nu 93.000 vierkante kilometer. Dat is de oppervlakte van Hongarije.

Dinsdag spraken autoriteiten in Maleisië nog over een mogelijke waarneming van het vliegtuig in de buurt van Kota Bharu, honderden kilometers ten zuidwesten van de geplande route. 

Vlucht MH 370 zou nadat het verdween van de radar mogelijk richting de Straat van Malakka zijn gevlogen, meldde een militaire bron dinsdag. Maar die verklaring werd woensdag weer ingetrokken. 

Bekijk de locatie van de nieuwe waarneming:


Grotere kaart weergeven

Vijf dingen die we weten over vlucht MH 370

Alle berichten over het vermiste vliegtuig