In de toestand van Michael Schumacher zijn "kleine en bemoedigende" signalen waargenomen. Dat laat zijn manager Sabine Kehm woensdagochtend in een verklaring weten.

"Het zijn kleine, maar hoopgevende signalen", aldus Kehm. "We houden er vertrouwen in dat Michael zal ontwaken."

Schumacher liep eind vorig jaar zwaar hersenletsel op bij een ski-ongeluk. De 45-jarige Duitser wordt sindsdien in de universiteitskliniek van Grenoble in een kunstmatige coma gehouden.

Eind januari meldden de artsen dat ze pogingen gingen doen om de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 weer bij te laten komen.

"Het is belangrijk dat we geduldig blijven. Vanaf het begin was het duidelijk dat het een lang en moeilijk gevecht zou worden voor Michael", meldt Kehm.

Gevecht

Volgens de manager is de lengte van het proces niet het belangrijkste. "Samen met de dokters, in wie we volledig vertrouwen, gaan we dit gevecht aan. Hoe lang dit zal duren, speelt geen rol."

"Het is nog steeds lastig te begrijpen voor ons allemaal dat Michael, die in het verleden veel heeft meegemaakt, er zo erg aan toe is door zo'n banale situatie", vervolgt Kehm.

"Al de energie die we hebben proberen we te verplaatsen naar Michael, we geloven dat dit hem zal helpen. En we geloven ook dat hij deze strijd zal winnen."