Vlucht MH 370 van Malaysia Airlines, die zaterdag van de radar verdween, is mogelijk naar de Straat van Malakka gevlogen. Dat is honderden kilometers ten zuiden en westen van de geplande route.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron binnen de Maleisische strijdkrachten.

"Het toestel is na het passeren van Kota Bharu (Maleisië, red.) van koers gewijzigd en is lager gaan vliegen. Daarna is de Boeing doorgevlogen tot de Straat van Malakka", aldus een militaire bron.

De Straat van Malakka is een druk bevaren zeestraat tussen Maleisië en het Indonesische eiland Sumatra. Volgens het Maleisische leger is de verdwenen Boeing 777 hier getraceerd door een radarsysteem.  

Het vliegtuig was op weg van Kuala Lumpur naar Peking en raakte voor zover bekend tussen Maleisië en het zuiden van Vietnam van de radar.

Passagiers

Dinsdagochtend werd bekend dat één van de passagiers die met een gestolen paspoort vloog, is geïdentificeerd als de Iraanse asielzoeker Pouria Nour Mohammad Mehrdad.

De tweede passagier zou de Iraniër Delavar Seyed Mohammadreza zijn, zo maakte Interpol dinsdag bekend. Aan een terroristische aanslag wordt niet gedacht, maakte Interpol duidelijk.

"Hoe meer informatie we krijgen, hoe meer we geneigd zijn te concluderen dat het geen terroristische daad was", zei Ronald Noble van de internationale politieorganisatie dinsdag.

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA wil terrorisme nog altijd niet uitsluiten, meldt CNN

Bekijk de regio op kaart:


Grotere kaart weergeven

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370

Alle berichten over het vermiste vliegtuig