Bij de verkiezingen voor de Opperste Volksvergadering in Noord-Korea heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in zijn district geen enkele tegenstem gehad. 

De opkomst was bovendien 100 procent. Dat heeft het Noord-Koreaanse staatspersbureau bekendgemaakt. Hoe de verkiezingen in de andere districten zijn verlopen is nog niet bekend. 

"Dit laat zien dat alle militairen en het volk volledig achter de opperste leider Kim Jong Un staan, dat ze hem volledig vertrouwen en dat ze trouw aan hem zijn", schreef staatspersbureau KCNA. 

De verkiezingen werden zondag gehouden. Het waren de eerste verkiezingen sinds Kim in december 2011 aan de macht kwam. Noord-Koreanen stemmen niet op een kandidaat naar keuze, maar kunnen alleen voor of tegen de politicus op het biljet stemmen. Een tegenstem wordt gezien als een daad van verzet en kan ernstig bestraft worden, waardoor doorgaans alle Noord-Koreanen voor stemmen. 

De Opperste Volksvergadering is officieel volgens artikel 87 van de Noord-Koreaanse grondwet 'de hoogste machtsinstantie in de Democratische Volksrepubliek van Korea', maar heeft in werkelijkheid geen echte bevoegdheden. Het is een machteloos instituut dat is bedoeld om het Noord-Koreaanse politieke systeem een misleidende air van democratie te geven.