Het onderzoek naar de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines spitst zich toe op het uiteenvallen van het vliegtuig in de lucht. 

Dat meldt persbureau Reuters.

Een bron zegt dat als het vliegtuig van een hoogte van 10 kilometer in zee was gevallen,  er wel brokstukken zouden zijn gevonden. 

Verder onderzoeken de Maleisische autoriteiten, bijgestaan door de FBI, een mogelijk gat in de beveiliging van de internationale luchthaven van Kuala Lumpur.

Eerder werd bekend dat zeker twee gestolen paspoorten zijn gebruikt om aan boord te komen van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De onderzoekers bestuderen nu beelden van de beveiligingscamera's en ondervragen immigratieambtenaren en bewakers.

Interpol heeft zondag bevestigd dat zeker twee gestolen paspoorten zijn gebruikt om aan boord te komen van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Volgens de politieorganisatie stonden de Italiaanse en Oostenrijkse identiteitsbewijzen in de database met gestolen paspoorten, maar is die niet geraadpleegd.

Gestolen

Interpol meldde dat de twee paspoorten in 2012 en 2013 zijn gestolen in Thailand. In de tijd tussen de diefstal en het moment van inchecken op vlucht MH370 zijn de identiteitsbewijzen door geen enkel land gecontroleerd in de database, aldus Interpol. De dienst denkt dat er meerdere verdachte paspoorten aan boord waren.

De politieorganisatie onderzoekt nog of meer gestolen paspoorten zijn gebruikt bij het inchecken door passagiers op vlucht MH370. Dat meldden Maleisische functionarissen.