Twee passagiers van de vermiste Boeing van Malaysia Airlines die vermoedelijk met een gestolen paspoort aan boord waren gekomen, hadden tickets om na aankomst in Peking verder te vliegen naar Amsterdam. 

Dat melden althans verscheidene buitenlandse media, waaronder The Guardian. De twee, van wie de echte identiteit niet bekend is, zouden daarna hun weg vervolgen naar andere Europese bestemmingen, vermoedelijk Franfurt en Kopenhagen.

De twee gebruikten mogelijk de identiteit van een Italiaan en een Oostenrijker. Interpol heeft zondag bevestigd dat zeker twee gestolen paspoorten zijn gebruikt om aan boord te komen van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. Volgens de politieorganisatie stonden de Italiaanse en Oostenrijkse identiteitsbewijzen in de database met gestolen paspoorten, maar is die niet geraadpleegd.

Interpol meldde dat de twee paspoorten in 2012 en 2013 zijn gestolen in Thailand. In de tijd tussen de diefstal en het moment van inchecken op vlucht MH370 zijn de identiteitsbewijzen door geen enkel land gecontroleerd in de database, aldus de Interpol.

De Maleisische autoriteiten doen met ondersteuning van de Amerikaanse FBI onderzoek naar het tweetal en nog twee anderen die mogelijk incheckten onder een valse identiteit.

De verdwijning van de Boeing 777 met 239 inzittenden is tot op heden een groot raadsel. Het is ook geheel onduidelijk of de passagiers die mogelijk met een gestolen paspoort reisden daar iets mee te maken hebben.