Een Amerikaanse vrouw is afgelopen week in de staat Michigan dood gevonden in de auto in haar garage. De politie vermoedt dat ze zes jaar geleden is overleden. 

Dat meldt de nieuwszender CNN.

Pia Farrenkopf uit Pontiac was alleenstaand, op zichzelf en ze reisde veel. Daarom was het de buren niet opgevallen dat ze de vrouw al jarenlang niet meer hadden gezien. Haar gemummificeerde lichaam werd gevonden in haar auto.

De eerste jaren na haar overlijden werden haar rekeningen automatisch betaald. Maar enkele jaren geleden kwam daar een eind aan, omdat er geen geld meer op de rekening van Farrenkopf stond. De bank legde vervolgens beslag op haar huis, omdat de hypotheek niet meer werd betaald.

Afgelopen week stuurde de bank een aannemer naar haar huis om een gat in het dak te repareren. Die vond de dode vrouw in haar auto. De sleutel stak nog half in het contact.

''Ik doe dit werk al 37 jaar. Maar nog nooit heb ik zoiets meegemaakt'', zei politieman Mike McCabe. De politie probeert te achterhalen wat zes jaar geleden is gebeurd. Als Farrenkopf nu nog had geleefd, zou ze 49 jaar oud zijn geweest.