De rechtszaak tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is op de tweede zittingsdag kortstondig onderbroken. Een tv-station had tegen de afspraken in een foto van een getuige getoond. 

Dat meldt persbureau AP

Inmiddels is de zaak hervat.

Pistorius, die ervan wordt verdacht zijn vriendin Reeva Steenkamp te hebben vermoord, stond maandag voor het eerst voor de rechter om zich te verdedigen tegen de aanklachten.

De rechter, Thokozile Masipa, stelde dinsdag dat onderzocht moet worden of het Zuid-Afrikaanse tv-kanaal, eNCA, inderdaad in de fout is gegaan. "Dit kan weleens slechts het topje van de ijsberg zijn", aldus Masipa. 

Privacy

Een groot deel van de rechtszaak tegen Pistorius mag live worden uitgezonden, maar media mogen geen beelden of foto's tonen van getuigen die hebben gevraagd om privacy.

De betreffende getuige, Michelle Burger, was een buurvrouw van Pistorius en Steenkamp. Ze verklaarde maandag voor de rechter dat ze een vrouw verschrikkelijk hoorde gillen op de nacht van de moord. Ze hoorde ook vier schoten. 

Burger had om privacy gevraagd, maar werd met een foto op de Zuid-Afrikaanse televisie geïntroduceerd als de buurvrouw van Pistorius.

Zes dingen die u moet weten over de zaak-Pistorius