Meer dan honderd mensen zijn sinds vrijdag om het leven gekomen in het noordoosten van Nigeria door het geweld van de sekte-achtige tereurgroep Boko Haram.

De terroristen die stellen een puriteinse vorm van islam te dienen, worden verantwoordelijk gehouden voor een bomaanslag die maandag in de stad Maiduguri ruim dertig levens kostte.

Zondag vermoordden ze meer dan dertig mensen in een dorp in Borno. In die deelstaat brak in 2009 een opstand uit waar het ontstaan van Boko Haram op is terug te voeren. Zaterdag gingen twee bommen af in Maiduguri, de hoofdstad van Borno. Daarbij vielen zeker vijftig doden onder wie veel kinderen volgens het Rode Kruis.

Door aanslagen van de terreurbeweging zijn in een maand tijd meer dan vierhonderd mensen gedood. Burgers zijn steeds vaker het slachtoffer. Het geweld heeft al vele duizenden mensen van het leven beroofd.

President Goodluck Jonathan komt onder druk te staan, omdat de bestrijding van Boko Haram weinig succesvol lijkt. Hij kondigde bijna een jaar geleden aan Boko Haram uit te schakelen, maar het geweld lijkt zich vooral te verplaatsen en niet af te nemen.