De 48-jarige man die vrijdag een bloedbad aanrichtte in twee Duitse advocatenkantoren, is in Goch, vlakbij de Nederlandse grens, door de Duitse politie gearresteerd. 

De man, die in een juridische strijd zou zijn verwikkeld, heeft bekend in Düsseldorf en Erkrath twee vrouwelijke advocaten te hebben gedood. Ook heeft hij twee mannen zwaar verwond.

In een advocatenkantoor in Düsseldorf viel de man de eerste advocate aan met een mes. Hij verwondde ook twee mannen, van wie er een levensgevaarlijk gewond raakte. Daarop nam de dader de benen.

Korte tijd later sloeg hij opnieuw toe in Erkrath, ten oosten van Düsseldorf. Dit keer bracht hij met een vuurwapen een vrouwelijke advocaat om het leven en verwondde hij een man, die in levensgevaar verkeert. Dit speelde zich ook af in een advocatenkantoor, dat in hetzelfde gebouw gevestigd is als een appartementencomplex en een kinderdagverblijf.

Nederland

De man zou vervolgens naar Nederland hebben willen vluchten. Onderweg verwondde hij twee mensen in een pizzeria in Goch, slechts enkele kilometers van de grens met Limburg. In Goch pakte de politie hem uiteindelijk op.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Duitse politie in de regio massaal op pad moet. Woensdag werd in Schwerte, 50 kilometer ten noordoosten van Düsseldorf, na een lange klopjacht een voortvluchtig Nederlands stel aangehouden dat als vuurwapengevaarlijk gold. Zij waren van Nederland naar Duitsland gevlucht.