Mensen die dit jaar deelnemen aan de marathon van Boston mogen geen eigen tassen meenemen naar het parcours.

Deelnemers die kleding willen meenemen voor na de finish, moeten daarvoor doorzichtige plastic zakjes gebruiken die de organisatie van de marathon verstrekt.

Voedsel in kleine heuptasjes en flesjes drinken van minder dan 1 liter zijn wel toegestaan, al wordt alles voor de start onderworpen aan een grondige inspectie. De beperkingen rond tassen en rugzakken gelden ook voor toeschouwers langs delen van het parcours en bij de start en finish.

Aanslagen

De organisatie is op haar hoede omdat bij de aanslagen vorig jaar bommen werden gebruikt die in rugzakken waren verstopt.

Het waren eenvoudige bommen, gemaakt van een snelkookpan, waarin allerlei metaalscherven en spijkers waren verstopt om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. In totaal raakten zo'n 180 mensen gewond.

Beelden

De politie kreeg enkele dagen na de terreurdaad twee verdachten in het vizier op basis van onder meer beelden van toeschouwers. Na een schietpartij met de politie kwam Tamerlan Tsarnajev om het leven, zijn jongere broer Dzjochar werd na een klopjacht van een dag in een boot achter een huis aangetroffen en gearresteerd.

De Boston Marathon vindt dit jaar plaats op 21 april.