Justitie in Venezuela heeft deze week vijf medewerkers van de geheime dienst Sebin opgepakt, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van twee betogers tegen de regering op 12 februari.

Dat heeft justitie in het Zuid-Amerikaanse land woensdag laten weten.

Eerder waren al drie andere medewerkers van Sebin opgepakt in verband met de dood van de betogers. Van de acht geheim agenten die vastzitten, worden er zeven van moord verdacht.

Een vreedzame betoging op 12 februari tegen de linkse president Nicolas Maduro in de hoofdstad Caracas liep volledig uit de hand. Bij ongeregeldheden kwamen twee betogende studenten en een aanhanger van Maduro om het leven.

Volgens officiële cijfers staat het dodental inmiddels op dertien, maar Maduro claimt dat er sinds het begin van de protesten veel meer mensen zijn omgekomen. Hij telt ook de slachtoffers mee die zijn overleden als gevolg van de blokkades die demonstranten in onder meer Caracas hebben opgeworpen.

''Er is een 84-jarige vrouw omgekomen in Caracas doordat ze drie uur lang is tegengehouden. Ze is gestorven aan een hartaanval in de auto in het bijzijn van haar familie'', zei de president, die de protesten toeschrijft aan ''fascistische groepen''.