De aanval die maandagavond door de Israëlische luchtmacht werd uitgevoerd in de grensregio tussen Libanon en Syrië was gericht tegen Hezbollah.

Dat heeft de sjiitische organisatie woensdag gezegd.

Hezbollah heeft gezworen wraak te zullen nemen voor de aanval. Volgens Hezbollah hebben de bombardementen schade aangericht, maar zijn er geen doden of gewonden gevallen.

De organisatie kiest nu 'de juiste tijd en plaats' om wraak te nemen voor de aanval. Het Libanese staatspersbureau meldde maandag dat de twee bombardementen werden uitgevoerd vlakbij het afgelegen Libanese dorp Nabi Sheet. Hezbollah zei echter dat de aanval vlakbij het Libanese dorp Janta plaatsvond.

Er werd niet gemeld welke doelwitten werden gebombardeerd. Het bombardement is de eerste Israëlische luchtaanval op Libanees grondgebied sinds het begin van de Syrische burgeroorlog. Er werden al wel eerder bombardementen op Syrisch grondgebied uitgevoerd.

Netanyahu

Israël wilde de aanval niet bevestigen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei slechts dat er niets is dat hij niet zal doen om de veiligheid van Israëlische burgers te garanderen.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei maandag dat Israëlische vliegtuigen een raketinstallatie van Hezbollah bij twee grensdorpen bombardeerden.

Strijders en smokkelaars gebruiken de grensstreek regelmatig om wapens en mensen de grens over te krijgen. Hezbollah heeft veel invloed in de regio en vecht in de Syrische burgeroorlog aan de zijde van de Syrische president Bashar Assad.