De Amerikaanse staat Missouri heeft een 47-jarige man geëxecuteerd vanwege een ontvoering, verkrachting en moord bijna 25 jaar geleden. 

Dat meldden Amerikaanse media woensdag. Het is de vierde executie in evenzoveel maanden in de staat.

Michael Taylor zat bijna al die jaren in de dodencel nadat hij de doodstraf had gekregen voor de ontvoering en verkrachting van en moord op een 15-jarig meisje in maart 1989. De gouverneur van de staat en een federale rechtbank wezen verzoeken om de doodstraf niet uit te voeren, eerder af.

Taylor pleegde de misdrijven samen met Roderick Nunley. Die wacht in de dodencel op zijn executie.

Schoolbus

Taylor en Nunley ontvoerden Ann Harrison toen zij vlak bij haar ouderlijk huis op de schoolbus stond te wachten. Ze namen haar mee in een gestolen auto. In een huis verkrachtten zij het meisje en staken haar dood toen ze smeekte voor haar leven. De twee werden ongeveer een half jaar na de moord na tips gearresteerd.

De executie van Taylor was omstreden vanwege het gebruik van een middel, pentobarbital, waarvan niet bekend is wie het heeft geleverd. De leverancier die het middel bij vorige executies leverde, staakte de leveranties omdat het bedrijf niet aan de executie van Taylor wilde meewerken.