Meteorologen verwachten dat het komende week eindelijk gaat regenen in de Amerikaanse staat Californië. De staat wordt geteisterd door aanhoudende droogte en de hoop is dat de regen enige verlichting brengt.

De neerslag is hard nodig. Sinds 1 juli is in San Francisco maar 14,9 centimeter regen gevallen.

Dat is slechts 35 procent van wat er normaal valt. In Los Angeles is het nog erger, daar viel slechts drie centimeter, terwijl er normaal ruim 26 centimeter valt.

De verwachting is dat de eerste regen woensdagavond gaat vallen. Het blijft dan waarschijnlijk bij wat lichte regen.

In de loop van donderdagavond en vrijdag wordt een tweede storm verwacht die voor wat meer regen zorgt. In totaal valt er volgens meteorologen de komende week rond de vijf centimeter neerslag. In het Sierra Nevada-gebergte wordt sneeuw verwacht.

De regenval leidt vermoedelijk ook tot problemen. De neerslag kan leiden tot overstromingen en modderstromen. Die voeren weer rommel met zich mee uit gebieden waar bosbranden hebben gewoed.

"Mensen die in de buurt van gebieden wonen waar brand heeft gewoed, moeten zich erop voorbereiden dat het vrijdag en zaterdag wel eens gevaarlijk kan worden", zei Andrew Rorke van de National Weather Service.