Voormalig hoofdredacteur van News of the World (NoW) Rebekah Brooks is vrijgesproken van omkoping. Volgens de rechter hadden de aanklagers 'geen zaak' tegen haar. 

Brooks staat nog wel terecht voor vier andere aanklachten.

De vrijspraak geldt voor de beschuldiging dat Brooks toestemming zou hebben gegeven voor het betalen van een ambtenaar voor een foto van prins William in bikini. Volgens de rechter was er 'aanzienlijke onzekerheid' gerezen over de afkomst van de foto.

Brooks wordt nog berecht voor een vergelijkbaar misdrijf, voor het afluisteren van telefoons en voor het belemmeren van het werk van de politie.

Hugh Grant

NoW heeft volgens Brooks in 1995 zo'n 250.000 dollar (182.000 euro) uitgegeven voor het verhaal over de Britse acteur Hugh Grant die betrapt werd met de Amerikaanse prostituee Divine Brown. 

Brooks had Brown in eerste instantie 100.000 dollar beloofd voor het verhaal, aldus de BBC. Maar daar kwamen nog kosten bij omdat Brown en haar familie op het vliegtuig werden gezet om een tijd in de woestijn te verblijven. Zo moest zij worden afgeschermd van rivaliserende kranten.

Alle berichten over het Britse afluisterschandaal