Drie Zuid-Koreaanse toeristen en een Egyptische buschauffeur zijn zondag om het leven gekomen bij een explosie van hun bus in de Egyptische badplaats Taba, bij de grens van Israël. Ook raakten er veertien Zuid-Koreanen gewond.

Dat meldt CNN

De 31 toeristen hadden een bezoek gebracht aan een Grieks klooster in de Egyptische Sinaï en waren onderweg naar Israël. De bus stond te wachten bij de grensovergang toen de explosie plaatsvond. 

De Egyptische autoriteiten spreken van een terroristische aanslag. Volgens de minister van Toerisme doet de regering van Egypte er "alles aan om de toeristen te beschermen". "Ik ben woedend vanwege deze terroristische aanslag, deze tragische gebeurtenis", aldus Hesham Zaazou.

Reisverbod

Ook in Zuid-Korea is woedend gereageerd. Het land heeft een reisverbod afgegeven voor de Sinaï, meldt persbureau AFP.  

De groep toeristen maakte een 12-daagse rondreis door Turkije, Egypte en Israël. 

Ban Ki-moon

VN-chef Ban Ki-moon heeft de aanslag op de toeristenbus zondag sterk veroordeeld, zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. De VN-chef roept Egypte op de daders voor de rechter te brengen.

Volgens de Zuid-Koreaanse ambassadeur in Egypte Kim Young-So was de explosie het werk van een zelfmoordterrorist. "Een Egyptische jongeman kwam plotseling aan boord en liet een bom ontploffen", aldus Young-So. 

In de Sinaï zijn moslimmilitanten actief. Tot op heden pleegden zij voornamelijk aanslagen op het Egyptische leger en andere veiligheidsdiensten.

Locatie Taba in Egypte:


Grotere kaart weergeven