Deense dierentuin doodt mogelijk weer gezonde giraffe

Een giraffe in een dierentuin in Denemarken zal waarschijnlijk hetzelfde lot ondergaan als Marius, de gezonde giraffe die zondag werd afgemaakt om inteelt te voorkomen.

Dat meldt de Deense krant Fyens.

De zeven jaar oude giraffe, die toevallig ook Marius heet, woont in het Jyllands Park Zoo. Marius wordt binnenkort waarschijnlijk afgemaakt, omdat hij overbodig wordt voor de dierentuin als het een vrouwtje kan krijgen dat gaat samenleven met een jongere mannelijke giraffe, genaamd Elmer.

Om gevechten tussen het jongere mannetje en Marius te voorkomen, kiest de dierentuin dan voor de euthanasie van het oudere beest.

Dat gekozen is voor de dood van Marius en niet van Elmer heeft te maken met de genetische kenmerken van de giraffes. "Marius is een mengsel van verschillende ondersoorten giraffes," vertelt Janni Løjtved Poulsen, dierenverzorger bij Jyllands Park Zoo. "Elmer is een jonger mannetje met betere genen, een zogenaamde rasechte giraffe."

Zondag ontstond er veel ophef toen bekend werd dat de dierentuin van Kopenhagen een gezonde giraffe had afgemaakt om inteelt te voorkomen.

Lees meer over:
Tip de redactie