De wateroverlast in het zuiden en zuidwesten van Engeland blijft aanhouden. Volgens weervoorspellers krijgt het land woensdag opnieuw te maken met harde wind en veel neerslag. 

In de graafschappen Berkshire en Surrey zijn waarschuwingen uitgegaan voor nieuwe overstromingen.

Volgens de voorspellingen zou de komende dagen in sommige delen van Zuid-Engeland net zoveel regen kunnen vallen als normaal in een maand. Daarbij wordt harde wind voorspeld met windstoten van 150 kilometer per uur.

Engeland land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn zo'n achtduizend woningen getroffen. Met name in het graafschap Somerset in het zuidwesten van Engeland houden de problemen aan. 

Het water in de Theems, die door Londen stroomt, heeft op meerdere plekken een recordpeil bereikt. Enkele meetstations bij de rivier hebben de hoogste waterstanden geregistreerd sinds ze in de jaren 80 en 90 zijn geïnstalleerd.

De huizenverhuursite Airbnb bemiddelt tussen gedupeerde Britten en mensen die een huis of appartement voor niets ter beschikking willen stellen. Op de site zijn twee knoppen gemaakt: een voor mensen die dringend tijdelijke woonruimte nodig hebben, en een voor mensen die woonruimte gratis aanbieden.