Een transportvliegtuig van het Algerijnse leger is in de Algerijnse provincie Oum el Bouaghi, in het noordoosten van het land, neergestort. 

Dat heeft hoofd van de rampenbestrijding Farid Nechad gemeld. Bij de crash zijn vermoedelijk 77 mensen om het leven gekomen. 

Eén van de inzittenden zou volgens Nachad ongeluk hebben overleefd. Hij sprak aanvankelijk van 102 doden, onder wie vier bemanningsleden. Dit werd later bijgesteld naar 77 doden. 

Een bron die de lokale omroep Ennahar opvoerde, zou hebben gezegd dat het contact met het vliegtuig tussen de Algerijnse plaatsen Oum al-Bouaghi en Constantine werd verbroken. 

Het vliegtuig, volgens al-Jazeera een C-130 Hercules, zou zijn neergestort in een bergachtige regio, ongeveer 380 kilometer ten oosten van de hoofdstad Algiers. Aan boord zouden vooral militairen hebben gezeten.

Persbureau AFP meldt dat het vliegtuig neerstortte in slechte weersomstandigheden. Getuigen vertellen aan persbureau AP dat het vliegtuig een bergwand raakte en daarna crashte.